Így értékelt Xavi a Barcelona kínos BL-kiesését követően

Fotó: EPA/PHILIPP GUELLAND
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 9. - 08:09

Xavi Hernández megviselten nyilatkozott a Bayern München elleni kiesést követően, elismerte a németek fölényét, viszont kiemelte, ez egy jó lehetőség, hogy tiszta lappal lépjenek tovább. 

Xavi nem próbálta tagadni, hogy a Bayern München ezúttal nem az az ellenfél volt, akiket könnyedén legyőzhetnek, ugyanis a németek már a félidőben 2-0-ra vezettek Thomas Müller és Sane góljaival, aztán a második játékrészben Musiala találatával bebiztosították a 3-0-s sikert. A csoport másik találkozóján a Benfica 2-0-s sikert aratott a Dinamo Kijev felett, így a katalánoknak búcsúzniuk kellett a Bajnokok Ligájától. 

“Jobbak voltak, fölényesebbek, megpróbáltunk nyomni, elvenni tőlük a labdát, de nem sikerült. Ez a rideg valóság. Mondtam a játékosoknak, hogy egy új korszak kezdődik, többet kell követelnünk magunktól, és ez a mérkőzés fordulópont kell, hogy legyen a közös munkában és a változásokban”

– kezdte Xavi.   

Az edző nem elégedett, bántja, hogy “nem versenyzünk. Az Európa Liga a realitásunk, és ezt nem engedhetjük meg magunknak. A világ bármely klubjával fel kell tudnunk venni a versenyt. Culé vagyok, változtatni akarok ezen. El kell kezdeni az új korszakot, hogy a Barca oda kerülhessen, ahova megérdemli, ez pedig nem az Európa Liga.”

Xavi azt mondta, hogy “dühösen távozom, nagyon dühít, hogy szembe kell néznem ezzel a valósággal, de nincs más lehetőség”. 

“A nulláról kezdünk, és azon fogunk dolgozni, hogy oda vezessük a Barcát, ahogy megérdemli, azaz ne bukjon el a csoportkörben, és játsszon az Európa Ligában. Felelősnek érzem magam, mert én vagyok a csapat vezetője, azt hittem, jobban versenyre tudunk kelni, de a valóságban ez nem így történt”

– idézi az edzőt a Sport

Azt azonban nem gondolja, hogy vége lenne a világnak, a kiesés ellen már nem tudnak semmit tenni, viszont áll előttük még feladat. 

“Nem szeretem a kudarc szót, aki próbálkozik, az nem bukik el. Meg kell nyernünk az Európa Ligát, versenyeznünk kell, megnézni, meddig juthatunk. A célunk az, hogy minden címet megnyerjünk.”