Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Megérkezett a Wolt válasza a katatörvényre: a futárok nem katázhatnak szeptembertől

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
not image

Borbély Fanni

2022. július 26. - 20:03

Habár a napokban több hazai lap is azt fejtegette, hogy vajon miért tüntetnek a futárok ha katázhatnak, a Wolt most elmagyarázta: a futárok nem katázhatnak szeptembertől.

A futárcégek már nem keresik a kiskapukat, végre vége a találgatásoknak: a Wolt bejelentette, egyetlen futárjuk sem katázhat szeptembertől, ám lehetőségeikhez mérten igyekeznek majd segíteni őket az átállásban.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

A hvg.hu a Forbes nyomán számolt be arról, hogy Tajta Ákos, a Wolt futárcég regionális ügyvezető igazgatója kijelentette, “a katás adózási formában nem lesz lehetőség a továbbiakban a velünk való együttműködésre”.

A Forbes megkeresésére Tajta elárulta, abszolút váratlanul érte őket a kormány által bevezetett kata-szigorítás, a határidő rendkívüli rövidsége miatt pedig igen korlátozottak voltak a lehetőségeik a megoldásra, ám szakértők bevonásával alaposan megvizsgálták a helyzetet, s a fenti döntésre jutottak.

Habár korábban szakértők fejtegették a témát, s több hazai lap is lehozta, hogy a futárcégeknek már van jogi megoldásuk arra, hogy a futáraik továbbra is katázhassanak, ezek a feltételezések a Wolt friss kijelentésével megdőltek.

Tajta Ákos megosztotta, futár partnereik közül a legtöbbnek várhatóan átalányadózásra kell majd áttérnie, ami több adminisztrációval is jár, ennek kapcsán pedig úgy fogalmazott, nagyon sokan lesznek, akiknek “lényegesen kedvezőtlenebb lesz a helyzetük, de olyanok is, akik még jobban is járhatnak”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.