Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

A Wolt átvállalja a futárjai többletköltségének jelentős részét

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 10. - 20:26

Sávos kompenzációs rendszert vezetnek be a cégnél.

A kata módosítása miatt bajba kerülő futárok megsegítésére hozták létre a Woltnál azt a rendszert, mellyel a futárok jövőbeli többletköltségeinek terheit jelentősen csökkenteni tudják. A kompenzáció 10 és 120 ezer forint között mozog majd.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

A Wolt Magyarország a katatörvény bejelentését követően felmérést készített a futárok bevonásával, melyből kiderült, hogy 80%-uk továbbra is ezt a munkát kívánja végezni, zömük pedig átalányadózóként folytatja a továbbiakban.

Az anyagi segítség főképp azoknak jön jól, akik lényegében főállásként végzik a futárkodást, ám azokat sem zárják ki a támogatási körből, akik kevesebb kiszállítást végeznek munkájuk során – írta meg a portfolio.hu.

“A futár partnerek döntő többsége Magyarországon is kiegészítő tevékenységként végzi a futár munkát. Egy átlagos Wolt futár partner csupán havi 43 órát dolgozik futárként. Ez összhangban van egy korábbi, Európa 24 országában, 16 ezer futár megkérdezésével végzett kutatásunkkal is, amely szerint a Wolt által kínált platform-alapú munka fő vonzereje a rugalmasság” – mondta Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Wolt nem csupán ezzel, de az adminisztrációt illetően is segít a futároknak, olyan könyvelőket ajánlanak ugyanis számukra, akik kedvezményes áron vállalják leendő partnereiket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.