Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Több millió fontos adóssága van utasai felé a Ryanairnek és a Wizz Airnek

Debrecen, 2022. október 11. A Wizz Air légitársaság Eindhovenbe tartó járata felszáll a Debrecen Nemzetközi Repülõtérrõl 2022. október 11-én. 10 éves együttmûködését ünnepli a repülõtér és a Wizz Air légitársaság. MTI/Czeglédi Zsolt
Európa
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet összesítése szerint a brit légitársaságok által az utasok felé való tartozások közel fele a Wizz Air vállát nyomja.

Előzmény:

 

A brit Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet összesítése alapján több millió fontos tartozása van a Wizz Airnek, a Ryanairnek és egyéb légitársaságoknak utasaik felé. Arra szólították fel a kormányt, hogy azonnal cselekedjenek az ügyben, mert szerintük a „gyengekezű szabályozás” és a „működésképtelen panaszkezelő rendszer” miatt az utasok nem tudják érvényesíteni jogaikat.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

A brit fogyasztók megyei bírósági határozatokkal tudnak kártérítést követelni a légitársaságoktól, amelyek kötelező érvényűek, egy ilyen határozat kiadása érdekében a cégek törvényileg kötelesek kifizetni a kért összeget.

A szervezet összesítése szerint a Wizz Air közel felét adja a tartozásoknak. Decemberben a Polgári Repülési Hatóság is aggályait fejezte ki, amiért a vállalat késve fizeti ki a kártérítéseket utasainak, ők ezt a járvány számlájára írták. A Wizz bevallása szerint december óta 400 bírósági határozatnak tett eleget.

A Ryanairnek az adatok szerint 840 bírósági határozata vár kifizetésre, amely összesen 549892 font, azaz több mint 230 millió forintnyi összegben. A légitársaságok által még ki nem fizetett kártérítések összege 1,9 milliárd forint körül mozog, írja a The Guardian.