Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

A WHO azonnali pénzügyi segélyt követel, hogy megmeneküljünk a delta variáns elől

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp fõigazgatója beszél a WHO éves közgyûlése elõtt a világszervezet genfi székházában 2021. május 24-én. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy azonnali hatállyal 7.7 milliárd dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy a delta variáns ne okozzon pusztulást a világban.

Elmondásuk szerint azért szükséges ekkora összeg, hogy sikerüljön folytatni a programjukat, amellyel a szegény országok számára juttatnak el orvosi eszközöket és vakcinákat – számolt be róla a CNBC.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A WHO által futtatott program keretében a legszegényebb országoknak segítenek a koronavírus elleni harcban, többek között védőoltásokkal és olyan eszközökkel, amikkel le lehet győzni a gyilkos kórt.

A szervezet azzal indokolta az összes azonnali szükségességét, mert a delta variáns egyre több helyen bukkan fel és amennyiben mindenki összefog, hamarabb túllehetünk a járványon.

Ezért ismételten felszólították a fejlett országokat, hogy ne halmozzanak fel annyi vakcinát és ne kezdjék még el a harmadik oltásokat, amíg nem sikerült szintre hozni a brutális egyenlőtlenséget a vakcinák terén.

A WHO ráadásul új célt tűzött ki, el szeretnék érni, hogy a világ lakosságának legalább 10 százaléka be legyen oltva szeptember végéig, 2021 végéig pedig törekedni kell a 40 százalékos átoltottságra.

Mint fogalmaztak, az eredetileg kitűzött 70 százalékos nyájimmunitás is elérhető, amely 2022 végére lehet elérhető – habár a szakértők szerint a delta miatt már ennél nagyobb, akár 80 százalékos átoltottság szükséges.