Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,77 Ft
Euró
393,60 Ft
Font
458,38 Ft
Bitcoin
64,099 $

WHO – nagyon messze vagyunk a járvány végétől

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus úgy fogalmazott egy hétfői sajtótájékoztató során, hogy ugyan szomorú a valóság, de a COVID-19 járvány még csak közel sem jár a végéhez.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus úgy fogalmazott egy hétfői sajtótájékoztató során, hogy ugyan szomorú a valóság, de a COVID-19 járvány még csak közel sem jár a végéhez.

Dr. Tedros a sajtótájékoztatón ismertette, hat hónappal azt követően, hogy a vírus először felütötte a fejét járvány fészkében, két napon belül két tragikus mérföldkőhöz is elérkeztek: a fertőzöttek száma meghaladta a 10 milliót, a halálos áldozatok száma pedig már fél millió felett jár. Soron kívül Végre rájöttek a tudósok, honnan származhat a Föld körül keringő „minihold”

A főigazgató szerint a problémát igazán az okozza, hogy a legtöbb ember még mindig fogékony a vírusra, így annak még „rengeteg mozgástere van”. Dr. Tedros osztotta azoknak a véleményét, akiknek már elegük van az egészből, de rossz hírrel tud csak nekik szolgálni:

https://liner.hu/who-van-kulonbseg-a-jarvany-masodik-hullama-es-a-masodik-tetopontja-kozott/

„Mindannyian azt akarjuk már, hogy vége legyen. Mindannyian élni akarunk. A szomorú valóság viszont az, hogy még csak közel sem járunk a végéhez. Habár világviszonylatban jó néhány ország van, amely előre lépéseket tett, de globális a vírus terjedése csak felgyorsult”.

Dr. Mike Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzetek programjának vezetője szintén megszólalt a sajtótájékoztatón, és úgy fogalmazott, hogy hatalmas előrelépéseket tettek egy biztonságos és hatékony vakcina megtalálása felé, de óva intett, még mindig nincs semmi garancia, hogy ez valósággá válhat.

A főigazgató még azt is hozzátette, hogy az Egészségügyi Világszervezet még ezen a héten szervezni fog egy találkozót, ahol a következő lépéseket fogják megbeszélni, hogyan lehetne felgyorsítani a koronavírus-járvány elleni harcot.

https://liner.hu/meg-mindig-nincs-minden-kerdes-megvalaszolva-a-koronavirusrol/

4-2-re fordított a Manchester United, kikaptak Szoboszlaiék Liverpoolban

A Manchester United és a Liverpool is egy nagyon nehéz estén van túl az angol bajnokságban.