Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

A WhatsApp új frissítésével érkezik az online státusz elrejtésének funkciója

Fotó: Unsplash/Asterfolio
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 10. - 18:35

Bizonyára sokan megkönnyebbültek a cím láttán, ám ez még nem minden: ezentúl a képernyőképet készítését is letilthatjuk, továbbá privát módon elhagyhatjuk a csoportos beszélgetéseket is.

A WhatsApp legújabb frissítésével rendkívül fontos és sokak által régóta várt adatvédelmi funkciót vezet be a felhasználók számára: ezentúl elrejthetjük mások elől online státuszunkat, e változtatás célja pedig, hogy az üzenetküldő platform “ugyanolyan privát és biztonságos legyen, mint a valós, személyes beszélgetések”.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg egy Facebook-bejegyzésben árulta el, hogy az új funkció segítségvel úgy küldhetünk üzenetet, hogy eközben mások úgy látják, hogy offline vagyunk – számolt be az Engadget.

Zuckerberg közlése szerint ez a magánélet “egy újabb szintjét kínálja” a felhasználóknak az előző frissítéshez képest, mely lehetővé tette, hogy online állapotban csak annyit lássanak mások, hogy megközelítőleg mikor voltunk legutóbb online.

A funkciót részleteiben is szabályozhatjuk, így beállíthatjuk, hogy csak bizonyos személyek ne lássák, ha online vagyunk, de arra is lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy mindenki elől elrejtsék online státuszukat. Az új frissítés asztali és mobileszközökön egyaránt, várhatóan még ebben a hónapban megérkezik.

Az üzenetküldő platform azonban aktívan teszteli a képernyőfotó-blokkolás funkciót is az eltűnő üzenetek esetében, ugyanis még a tavalyi bevezetés alkalmával a Meta felhívta a figyelmet arra, hogy ez eltűnő, magyarul csak egyszer megtekinthető, majd automatikusan törlődő üzenetekről ugyanúgy lehet képernyőfotót készíteni, így az új funkció tesztelése kifejezetten pozitív.

A legutolsó újdonság a sorban pedig az a funkció, melynek segítségével privát módon hagyhatunk el csoportokat, tehát anélkül, hogy a WhatsApp a csoport minden tagjának küldene értesítést arról, hogy kiléptünk. E funkció szintén sok kellemetlenségtől kímélheti majd meg a felhasználókat, a Meta közlése szerint pedig ez is megérkezik az új frissítéssel, még augusztusban.