Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

A webáruházakat is elérte az elképesztő mértékű drágulás

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 10. - 17:45

Még akkor sem járhatnak jobban a vásárlók, ha online üzleteket keresnek fel, mivel több helyen is az inflációhoz igazodva emeltek az árakon.

Szeptemberben az étolaj 33%-kal, a dohányáru 18%-kal, a jármű üzemanyag 22%-kal volt drágább, mint egy évvel korábban, az 5,5%-os infláció mellett – mindezt a webáruházak is megérezték.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A családi költekezés alapvető szelete a családok költekezésének, miközben az árak drámai módon emelkednek az átlagos inflációnál, az ütemkülönbség a legutóbbi boltos statisztika alapján 2%, a boltos drágulás pedig 7,5% volt szeptemberben – olvasható a Pénzcentrum riportjában.

Üzemanyagból 8,4 százalékkal többet tankoltunk szeptemberben, ami 2019-es szinteket jelent. A kutaknál ugyan több mint ötödével drágult a benzin, gázolaj, de úgy tűnik, hogy közlekedni mégiscsak muszáj, ezért maradt a forgalom.

A ruházati piac ősz elején még nem éreztette a vásárlóval a költségemelkedéseit; nem is nagyon teheti, hiszen a nagy pottyanás után még mindig nem kapaszkodott ki a gödörből, kellettek az akciók is – írta a lap.

A bútorok, műszaki cikkek zöme messzebbről, többjük a tengeren túlról érkezik, látszik is az árakon a hajózás, a konténerek drágulása és az alkatrészhiány is. A webáruházaknál szintén érzékelhető drágulás, az átlaghoz képest azonban minimálisnak tűnhet, az akciókkal pedig el tudják fedni a különbségeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.