Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Brit védelmi miniszter: Oroszország ukrajnai inváziója “kezd megbukni”

Fotó: MTI/AP/Ritzau/Philip Davali
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 12. - 06:55

A brit védelmi miniszter szerint egyre kisebb az esélye annak, hogy Putyin sikerrel jár Ukrajnában.

Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere csütörtökön kijelentette, meglátása szerint Oroszország ukrajnai inváziója “megbicsaklott” és szemmel láthatóan “kezd megbukni”, ám hozzátette, hogy országa további pénzügyi és katonai támogatást biztosít az ukrán erőknek.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

A Guardian jelentése szerint a brit védelmi miniszter egy koppenhágai konferencia társzervezőjeként szólalt fel Dánia képviselői mellett, s további segítséget ajánlott fel Ukrajna számára, kiemelve, hogy fontos, hogy megértsük, még mindig tart a háború, még mindig folynak a harcok, s naponta halnak meg emberek a fronton, és a front közelében található településeken, hozzátéve, hogy Oroszország “több területen is kezd kudarcot vallani”.

Úgy fogalmazott, eddig is kudarcot vallottak, így nagy valószínűséggel soha nem is fognak sikerrel járni, és nem fogják tudni elfoglalni Ukrajnát. Wallace szerint inváziójuk “megingott” és addig alakítgatták stratégiájukat, hogy már tényleg csak a déli és keleti területekre összpontosítanak, ami “nagyon, de nagyon messze van a háromnapos ‘különleges katonai művelettől”.

Rámutatott, abból a három napból azóta lett 150, magyarul közel 6 hónap telt el, és mindkét oldalon igen komoly veszteségeket könyveltek el, de az oroszok megdöbbentően sok felszerelést és katonát vesztettek el ebben a háborúban. Wallace szerint Putyin arra fogadott, hogy a nemzetközi közösség, főként a Nyugat augusztusra “megunja” a háborút, és elengedi az ukránok kezét – hangsúlyozva, hogy az elmúlt napok bejelentései épp ennek az ellenkezőjét bizonyítják.