Vonattal utazók, figyelem: vasárnaptól érkeznek az új emeletes vonatok!

not image

A T-800-as

2020. december 13. - 01:54

A MÁV beszámolója szerint rövid időn belül még több emeletes vonat fog közlekedni Magyarországon, mellyel kényelmesebbé válhat a közlekedés. A MÁV hivatalos tájékoztatása szerint december 13-tól, azaz vasárnaptól hét emeletes vonat közlekedik az elővárosi forgalomban. Ez pedig sokak számára jelenthet jó hírt a kényelmesebb utazás miatt. Újabb KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a […]

A MÁV beszámolója szerint rövid időn belül még több emeletes vonat fog közlekedni Magyarországon, mellyel kényelmesebbé válhat a közlekedés.

A MÁV hivatalos tájékoztatása szerint december 13-tól, azaz vasárnaptól hét emeletes vonat közlekedik az elővárosi forgalomban. Ez pedig sokak számára jelenthet jó hírt a kényelmesebb utazás miatt.

Újabb KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a Budapest-Vác-Szob vonalon, így már öt, emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok a váci és kettőt a ceglédi vonalon – olvasható a közleményben.

Az emeletes vonatok nemcsak kényelmesebbek a nagyobb tér miatt, hanem egészen látványosak is. Korábban a régi amerikai filmekben láthattunk ilyen szerelvényeket, de ezek már Magyarországon is elérhetőek, kipróbálhatóak.

Berúgott, majd ellopott egy autóbuszt egy 17 éves lány

Aki utazott ilyen vonaton, az tudhatja, hogy odafent figyelni a tájat szintén más élményt ad. A gyerekek számára is remek elfoglaltságot jelenthet a hosszabb utak ideje alatt.

A 600 ülőhelyes emeletes vonatok az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt. A Stadler tájékoztatása alapján várhatóan még idén további KISS motorvonatok is forgalomba állhatnak. 2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike – összesen 40 KISS – forgalomba állhat, miáltal a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják majd ki.