Vonatgázolás történt a XVIII. kerületben

Fotó: Facebook/MÁV
not image

Takács Petra

2021. szeptember 10. - 20:54

Budapesten, Alsó erdősor közelében történt a baleset, és úgy tudni, hogy az elgázolt személy életét vesztette.

A Katasztrófavédelem újabb vonatgázolásról jelentett, ezúttal a XVIII. kerületből. A jelentés szerint Alsó erdősor közelében történt a baleset, de arról eleinte nem volt információ, hogy az elgázolt személyt túlélte-e az ütközést.

„Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. A helyszínen van a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata is.” – teszik hozzá a közlemény részeként, várhatóan hamarosan a rendőrség is reagál a hírre.

A MÁVINFORM jelentése: A Nyugati pályaudvarról Monorra 19:28-kor elindult (2748-as számú) S50-es vonat Pestszentlőrinc állomás közelében elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – várhatón késő éjszakáig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Pestszentlőrinc és Kőbánya-Kispest között. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon 10-20 perccel növekedhet az esti, éjszakai vonatok menetideje. A torlódások és késések csökkentése érdekében vonatelmaradásokra is számítani kell.

FRISSÍTÉS: az MTI úgy tudja, hogy az elgázolt ember meghalt.

A gázolásban érintett vonat nem közlekedik tovább. Üllő és Monor között a pályafelújítás miatt a vonat helyett a pótlóbusza közlekedik.A torlódások és késések csökkentése érdekében:- A Nyugati pályaudvarról Szolnokra 20:33-kor induló (2888-as számú) vonat csak Üllőtől közlekedik. Odáig a Nyugatiból 20:28-kor induló (2758-as) S50-es járattal lehet eljutni.

VV Fanni gyilkosát kizökkentette kihelyezett tárgyalás

A Ceglédről Budapestre 19:55-kor elindult (2821-es számú) Z50-es vonat csak Üllőig közlekedik. Onnan a Nyugati pályaudvarig 20:49-kor induló (2741-es számú) S50-es személyvonatként közlekedik tovább.- A Monorról Budapestre 21:34-kor induló (2751-es számú) vonat csak Üllőig közlekedik. Onnan a Nyugati pályaudvarig a Nyíregyházáról Budapestre tartó, Üllőről 22:28-kor továbbinduló (6133-as számú) személyvonattal utazhatnak az utasok.