Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Súlyos baleset hétfő este Sátoraljaújhelyen, kettészakadt egy vonat

Fotó: Facebook/Mávinform
not image

Takács Petra

2021. június 1. - 06:40

A Mávinform képet is közölt a helyszínről, ami megmutatja, hogy mekkora pusztítást végzett az ütközés.

Hétfő este, a Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor – olvasható a MÁVINFORM hivatalos Facebook oldalán.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Három utas és szolgálatot teljesítő három vasutas tartózkodott a vonaton, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg. Információnk szerint a kamion sofőrje is sérülést szenvedett – teszik hozzá a közleményben.

Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a pálya is megrongálódott. A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-30 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak Miskolc és Sátoraljaújhely között.

Frissítés: Ma hajnaltól a helyreállításig Sátoraljaújhely és Szerencs között közlekednek a pótlóbuszok.

A ma 4:56-kor Sátoraljaújhelyről Szerencsre induló vonat helyett nem tudtak pótlóbusz küldeni a busztársaságok, ezért ez a járat ma nem közlekedik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.