Vonatbaleset történt Debrecenben, feszítővágóval szabadítottak ki két embert

Fotó: Facebook/MÁV
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 20. - 17:19

Rövid időn belül ismét vonatbaleset történt Magyarországon, ezúttal Debrecenben, egyelőre nem ismert, hogy az esetleges sérültek milyen állapotban vannak.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a Balmazújvárosi út vasúti átjárójában történt. A körülmények jelenleg nem teljesen ismertek, és azt sem tudni, hogy vannak-e sérültek, és ha igen, milyen állapotban vannak.

Péntek délután történt a baleset, amikor egy arra közlekedő személyvonat nekiütközött egy személygépkocsinak. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két embert szabadítottak ki a járműből feszítővágó segítségével. A közúti és a vasúri forgalmat is akadályozza a baleset.

A MÁVINFORM közleménye a balesetről: A Tiszalökről Debrecenbe 15:13-kor elindult (36613-as számú) személyvonat egy autóval ütközött Tócóvölgy és Hajdúböszörmény között. A balesetkor az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött, pirosat mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.

Frontálisan ütközött két autó Sárkeresztúron, egy embert kiemeltek az egyik járműből

A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan késő estig – szünetel a vonatforgalom. A vasúttársaság pótlóbuszt rendel. A Debrecen-Tiszalök vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani.