Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Arról faggatták Ursula von der Leyent, hogy örülne-e Vlagyimir Putyin halálának

Brüsszel, 2022. szeptember 7. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke ismerteti az európai energiaválság megoldására irányuló bizottsági javaslatokat Brüsszelben 2022. szeptember 7-én. Az uniós testület legújabb javaslatcsomagját a tagállamok energiaügyi miniszterei szeptember 9-én vitatják meg rendkívüli tanácskozásukon. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Bense Róbert

2022. szeptember 16. - 22:07

Az Európai Bizottság elnöke diplomatikus választ adott.

Ursula von der Leyen a Bild TV-nek adott interjújában kapta a meglehetősen szokatlan kérdést, melyre az volt a válasza, hogy soha nem szabad örülni egy ember halálának. Azt viszont fontosnak tartotta kiemelni, hogy Putyinnak felelnie kell a tetteiért.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Úgy véli, hogy Ukrajnában súlyos háborús bűnöket követnek el, és elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer emiatt Vlagyimir Putyin bíróság elé állhat majd. Ezért is támogatják a Nemzetközi Büntetőbíróság eljárását.

Von der Leyen továbbra is kiáll Ukrajna katonai támogatása mellett, elmondta, hogy a kéréseiket komolyan kell venniük, hiszen ott tudják a leginkább, mire van szükségük az „életek védelméhez és az önvédelemhez”.

Kiemelte továbbá, hogy Ukrajnának anyagi segítségre is szüksége van, ha a létfontosságú civil infrastruktúrát fenn akarják tartani, mint például a kórházakat, vagy az iskolákat. Ez havonta átlagosan 5 milliárd dollárnyi összeget emészt fel – írta meg a Portfolio.

Az Európai Bizottság elnöke más témákat is érintett, többek között az energiaválságról is beszélt, és úgy vélekedett, hogy a villamosenergia-vállalatok hatalmas nyereségekre tesznek szert, melyeket el kell vonni, hogy a lakosság és a vállalatok terheit csökkenthessék ezáltal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.