Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Von der Leyen elmondta, hogyan tervezik megoldani az élelmiszerválságot

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítõ G7-csoport kétnapos csúcstalálkozóján a Garmisch-Partenkirch közelében lévõb Elmau-kastélyban, 2022. június 26-án, a tanácskozás elsõ napján. MTI/AP/AFP Pool/Brendan Smialowski
not image

Nagy Noel

2022. június 28. - 18:19

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német köztévének adott interjút a vasárnapi G7-es találkozót követően, ahol számos témára kitértek.

A Bizottság elnöke első körben kihangsúlyozta, hogy nagy örömére szolgált végre élőben találkozni a G7-es országok vezetőivel a koronavírus-járvány miatti videókonferenciákat követően, ugyanis élőben alaposabban át tudták beszélni a világ problémáit.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Mint von der Leyen hangsúlyozta, jól ismerik egymást a G7-es országok vezetői, a csoport együtt növekedett ilyen fontos világpolitikai szereplővé. A Bizottság elnöke Mint mondta, amióta Oroszország megindította háborúját Ukrajna ellen, azóta sajnos többet kell találkozniuk.

Ahogyan a ZDF is idézte, von der Leyen elmondása szerint rendkívül fontos témákat tárgyaltak meg a találkozó folyamán, egyebek mellett Ukrajna támogatását. A német köztévé ennél konkrétabb választ szeretett volna hallani, ezért von der Leyen kifejtette az egyik témát:

„Ott van például az élelmiszerválság ügye, ahol szorosan együtt kell működnünk. Először is pénzügyi támogatást kell nyújtanunk azon országoknak, amelyeknek égető szüksége van rá Putyin háborúja miatt”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Másodszor, folyamatos tárgyalásokat kell folytatnunk arról, hogy a globálisan elérhető gabonát igazságosan osszuk el. Harmadszor, egyesíteni akarjuk erőinket, hogy középtávon támogatni tudjuk azon országokat, amelyek teljesen függnek az orosz vagy ukrán gabonától, hogy visszaszerezzék függetlenségüket. Kifejezetten szorosabb együttműködést és megközelítést akarunk”

Főként Afrika és a Közel-Kelet kapcsán aggódnak a szakértők és a nyugati politikusok, hiszen ezen térségekben a leginkább magas az orosz és/vagy ukrán gabonától függés, amely szállítmányok közel a nullára csökkentek az orosz agresszió miatt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.