Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Volt valami furcsa Cristiano Ronaldo bajnoki debütálásában

Rijád, 2023. január 3. Cristiano Ronaldo portugál futballcsillagot bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án. Az ötszörös aranylabdás, 37 éves Ronaldo 2022. december 30-án két évre a szaúdi klubhoz szerzõdött. MTI/AP/Amr Nabil
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Rudi Garcia azt is elmondta, hogy mi volt az, és mi lesz rá a megoldása.

Az Al-Nassr edzője, Rudi Garcia úgy véli, hogy csapata túlságosan is bele akarta vonni a játékba Cristiano Ronaldót, emiatt pedig akadozott a csapatjáték – ami az eredményen is meglátszott, sovány, egyetlen gólos győzelmet arattak az Ettifaq ellen.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Ronaldo megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, ugyanakkor a mérkőzés jelentős részét leginkább a pálya szélén töltötte, Garcia pedig elismerte, hogy csapatának ki kell találnia, hogyan játszathatják a portugált hatékonyabban – írja a 90min.com.

“Nagyon fontos, hogy a játékosok ne mindig Cristianónak próbálják adni a labdát” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. “Mondtam nekik, hogy a megfelelő döntéseket kell meghozniuk a pályán. Nyilvánvalóan, amikor Cristiano vagy Talisca egyedül van és kéri a labdát, akkor más a helyzet.”

„Voltak jó lehetőségeink, de egyszerűen nem volt elég ember a mezőnyben – ezen még dolgoznunk kell.” Garcia kitartott amellett, hogy Ronaldo hamarosan formába lendülhet. Elmondta, hogy a vasárnapi volt hónapok óta az első olyan mérkőzés, amin jókedvűen látta focizni.

“Mindenki ismeri Cristianót. Ő a futballtörténelem egyik legjobb játékosa. Rajtunk múlik, hogy a legjobb állapotba hozzuk őt. Azt akarom, hogy élvezze, hogy itt játszhat” – tette hozzá Garcia.

Ronaldo egyébként már múlt héten is pályára lépett Szaúd-Arábiában. Akkor az Al-Hilal csapatával együtt alkotta az Al-Nassr a Riyadh ST XI-et, az ellenfél pedig a Messivel felálló PSG volt. Ronaldo két találatot jegyzett, míg argentin riválisa egyszer talált be – itt írtunk a mérkőzésről.