Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Volt német kancellár: van remény az Ukrajna és Oroszország közötti tűzszünetre

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 4. - 22:33

Elmondása szerint a gabonaszállításokról kötött megállapodás jelentette az első sikert, amelyet hamarosan más területekre is ki lehetne terjeszteni.

A volt német kancellár, Gerhard Schröder a Stern hetilapnak és az RTL/ntv műsorszolgáltatónak tett nyilatkozatában elmondta, Oroszország tárgyalás útján akar megoldásra jutni az ukrajnai háború ügyében.

Soron kívül Az amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait: azonnal hagyják el Oroszországot 

Majd hozzátette, a múlt hét folyamán Moszkvában találkozott az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal, találkozójuk alapján pedig arra következtetett, a gabonaszállításokról kötött megállapodás az első siker, amelyet lassan ki lehetne terjeszteni a tűzszünetre is.

Azt azonban elismerte, az olyan kényes problémák megoldása, mint az elcsatolt Krím helyzete, mindenképp időbe telik majd, ám remélhetőleg nem lesz hozzá szükség 99 évre, mint Hong Kong esetében, hanem a következő generáció ideje alatt – írta a Sky News.

Gerhard Schröder határozottan helytelenítette az Ukrajna elleni inváziót, azonban nem volt hajlandó elítélni Putyint, akit mai napig egyik közeli barátjának tekint, ezt azonban sokan hevesen bírálták Németországban, így megfosztották a tisztségétől.