Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Volt NATO-tábornok az oroszok herszoni kivonulásáról: “biztosan van egy csapda”

Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sir Richard Shirreff tábornok, a NATO volt szövetséges főparancsnok-helyettese csütörtök reggeli interjújában úgy fogalmazott, az oroszok Herszonból való kivonulása “jó eséllyel egy csapda”.

A volt NATO-s főparancsnok-helyettes a Sky Newsnak adott interjújában csütörtökön úgy nyilatkozott az oroszok Herszonból való kivonulásáról, hogy először arról kell meggyőződni, hogy az oroszok valóban visszavonultak-e Dél-Ukrajnából.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Úgy fogalmazott, szerdán sor került egy “pantomimszerű tájékoztatóra” a Kremlben, Szergej Sojgu védelmi miniszter és Szergej Vlagyimirovics Szurovikin katonai vezető, hadseregtábornok között, ennek kapcsán pedig leszögezte, “semmit sem szabad készpénznek vennünk abból, amit az oroszok mondanak”.

Úgy folytatta, “az első kérdésnek arra kell irányulnia, hogy megértsük, mi folyik itt”, hozzátéve, hogy meglátása szerint ha az oroszok kivonulnak, akkor azt úgy is lehet értelmezni, hogy az orosz erők “vereséget szenvedtek”.

Emlékeztetett azonban, hogy az orosz erők jelenleg is nagy létszámban tartózkodnak a Dnyeper folyó nyugati partján, míg az ukránok azt a néhány környező hidat vették célba.

Kijelentette, az oroszok tudják, hogy ha nem vonulnak vissza, akkor nagy eséllyel egy komoly csapásra készülhetnek, hangsúlyozva, hogy az ukrán erők “joggal gyanakodnak” arra, hogy az oroszok most bejelentet visszavonulása valójában egy csapda.