Dollár
380,86 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
465,97 Ft
Bitcoin
24,750 $

Zelenszkij: „a legszörnyűbb dolog következett be, Oroszország ellopta a békénket”

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde a kivetítőn a Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon, a piltoni Worthy Farmon 2022. június 24-én, az ötnapos esemény harmadik napján. MTI/EPA/Jon Rowley
not image

Koós Alexandra

2022. június 24. - 21:19

Az ukrán elnök kijelentette, népének hatalmas szüksége van a segítségre, miközben arra utalt, a jelenlegi helyzetben „mindannyian veszélyben vagyunk”.

Volodimir Zelenszkij a Glastonbury Fesztiválon levetített videós beszédében a tömeghez szólt, arra kérve őket, hogy „terjesszék az igazságot Oroszország háborújáról” és „bizonyítsák be, hogy a szabadság mindig győzedelmeskedik”.

Soron kívül Interjú: Lovas Annabella, aki tud nagyon morcos is lenni

Hangsúlyozta, hogy az ukránok „ugyanúgy akarnak élni, mint régen”, amikor még élvezhették a szabadságot és ezt a csodálatos nyarat, azonban ezt nem tehetik meg, mert a legszörnyűbb dolog következett be: Oroszország „ellopta a békéjüket”.

Az elnök szerint az ukránok nem engedik, hogy Oroszország háborúja megtörje őket, most azonban „mindannyian veszélyben vagyunk”, ezáltal Európa, Afrika, Ázsia, Latin-Amerika és más országok is – írta a The Guardian.

„Ezért fordulok most Önökhöz támogatásért, hiszen Glastonbury a szabadság egyfajta jelképe ezekben a napokban, és arra kérem Önöket, hogy osszák meg ezt az érzést mindazokkal, akiknek a szabadsága veszélyben van. Terjesszétek az igazságot Oroszország háborújáról!” – mondta.

Majd a fesztiválozók segítségét kérte, hogy támogassák az ukránokat, akik kénytelenek elhagyni az otthonaikat a háború miatt, végül pedig azzal zárta a beszédét, hogy kiemelte az idő „felbecsülhetetlenségét”, hiszen „minden napot emberi életekben mérnek”.