Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Zelenszkij hamarosan állami látogatásra szóló meghívást kaphat Nagy-Britanniába

Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök a kijevi Szent Mihajlovszkij-székesegyház melletti téren 2022. június 17-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
not image

Koós Alexandra

2022. június 27. - 17:19

A lépés célja, hogy Boris Johnson „hitelességét növeljék”, ugyanis a vezetésével kapcsolatban egyre erősödő kritikákkal kell szembenéznie.

A The Daily Telegraph beszámolója alapján Volodimir Zelenszkij hamarosan állami látogatásra szóló meghívást kaphat Nagy-Britanniába, a tisztviselők pedig jelenleg is azon dolgoznak, hogy létrejöjjön egy lehetséges találkozó, bár az nem valószínű, hogy erre a háború vége előtt sor kerülhet.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A PA szerint Boris Johnson tárt karokkal fogadná, valamint megtiszteltetésnek venné, ha az ukrán elnök hivatalos látogatást tenne Londonban, amennyiben úgy érzi, hogy háborús helyzetben el tudja hagyni az országát.

A lépés célja, hogy a brit kormányfő „hitelességét növeljék”, ugyanis a vezetésével kapcsolatban egyre erősödő kritikákkal kell szembenéznie, Zelenszkij pedig a Konzervatív Párt őszi konferenciáján is felszólalhatna videókapcsolaton keresztül – írta a Sky News.

Boris Johnson korábban kétszer is találkozott az ukrán elnökkel Kijevben, először áprilisban, amikor egy villámlátogatást tett nála, majd júniusban, ekkor pedig egy angliai találkozót mondott le, hogy az ukrán fővárosba mehessen.

A Sunday Times pedig arról is beszámolt, hogy a miniszterek azt fontolgatják, egy nagyobb összegű állami támogatást ajánlanak fel az ukrán kormánynak, beleértve a II. Erzsébet királynővel való találkozást.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.