Dollár
435,26 Ft
Euró
424,88 Ft
Font
487,68 Ft
Bitcoin
19,227 $

Vlagyimir Rogov: Ukrajna nehézfegyvereket telepít a zaporizzsjai régióban

Fotó: A Maxar Technologies műholdfelvétele az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőműről a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 29-én. Enerhodart rendszeresen érik tüzérségi támadások, amelyekkel az orosz és az ukrán fél egymást vádolja. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőrei ezen a napon elindultak a nukleáris létesítménybe. MTI/AP/Maxar Technologies
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 14. - 22:22

Az oroszok által kinevezett tisztviselő szerint az ukrán katonák nagyszabású offenzívára készülnek.

Vlagyimir Rogov, az Együtt vagyunk Oroszországgal mozgalom elnöke kedden azt állította, miszerint Ukrajna nehézfegyvereket telepít a zaporizzsjai területen lévő demarkációs vonal mentén, ami nem sok jót jelent.

Soron kívül Rekordot döntöttek az új állampapírok: 300 milliárd forint 2 nap alatt 

„Rendkívül feszült a helyzet. Nem tehetünk mást, mint hogy várakozunk, hiszen az ellenséges erők felszereléseinek felhalmozódását észleljük az említett területen” – mondta.

A Channel One televíziónak adott interjújában kiemelte, miszerint bizonyos fegyverek átcsoportosítása folyamatban van, amely többek között az M777-es típusú tarackokra, valamint a HIMARS, Uragan és Grad rakétavetőkre is vonatkozik – írta a TASS.

Rogov még hétfőn számolt be róla, hogy az értesüléseik szerint az ukrán katonák nagyszabású offenzívára készülnek az orosz csapatok által ellenőrzött zaporizzsjai atomerőmű környékén, ezáltal a nehézfegyverek telepítése is ezt az információt támasztja alá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.