Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Vizsgálják az amerikai JFK repülőtéren két utasszállító között történt incidenst

Fotó: Unsplash/Clément Dellandrea
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha szerencsére nem történt baleset, a két gép olyan közel volt egymáshoz, hogy könnyedén katasztrófa is történhetett volna.

A CNN jelentése szerint Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálja a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren pénteken két utasszállító repülőgép közötti kis híján bekövetkezett balesetet.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Az FAA előzetes tájékoztatása szerint a Delta Air Lines járatának le kellett állítania a kifutópályán történt gurulási műveletét, miután az American Airlines járata ugyanazon a kifutópályán a Delta gépe előtt haladt át.

A majdnem bekövetkezett baleset helyi idő szerint 20:45-kor történt, amikor az American Airlines gépe, egy Boeing 777-es egy szomszédos kifutópályáról elindult, s végül a légiforgalmi irányítók vették észre, hogy a két gép vészesen közeledik egymáshoz.

Egy azóta nyilvánosságra hozott hangfelvételen is hallatszik, hogy egy légiforgalmi irányító érzékeli, hogy a két gép vészesen közeledik egymáshoz, majd felszólítja a Delta Boeing 737-esét, hogy azonnal álljon meg.

A Delta szerint 145 utas és hat fős személyzet tartózkodott a Dominikai Köztársaságba, Santo Domingóba tartó járaton. A majdnem megtörtént balesetet követően a járat visszatért a kapuhoz, ám csak másnap reggel indult tovább.