Vizsgálatot indított a FIFA a Wembleyben és Tiranában történtek után

Fotó: MTI/Kovács Tamás
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 14. - 12:17

A FIFA vizsgálatot indított a kedd esti Anglia-Magyarország és Albánia-Lengyelország találkozókon történt incidensek miatt.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után „kisebb rendbontás“ alakult ki, a rendőrség benyomult a szektorba, miután állítólag a magyar tábor egyik tagja rasszista jelzővel illette az egyik rendezőt. 

Az I csoport másik találkozóján, a tiranai Albánia-Lengyelország találkozó közel negyed órára félbeszakadt, ugyanis az albánok feldühödtek a lengyelek vezető gólját követően, és üvegekkel kezdték dobálni a vendégjátékosokat. 

A budapesti angolok elleni találkozó után a magyarok két zártkapu mérkőzéses büntetéssel sújtotta a nemzetközi szövetség, az egyiket az albánok ellen már letöltöttük, azonban a másik felfüggesztését feloldhatják abban az esetben, hogyha most is elmarasztaló ítélet születik – írja a Népszava

„A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia-Magyarország és az Albánia-Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját“

– áll a FIFA szerdai közleményében.