Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Vizes vb: Märcz Tamás nyilatkozata a kiesését követően

Fotó: Jansik Szilárd a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott a címvédő Olaszországtól. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. június 30. - 05:56

Mindenki mélyen csalódott a szerda esti mérkőzést követően, miután Olaszország jutott be az elődöntőbe, és nem Magyarország.

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, illetve a játékosok is csalódottan értékeltek szerda este az olaszoktól elszenvedett negyeddöntős vereséget követően a hazai rendezésű világbajnokságon.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

 “Természetesen mindenki, így én is csalódott vagyok. Ugyan tudtam, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de bíztam abban, hogy a játékosok rutinja, minősége meghozhatja a kívánt eredményt” – összegzett az Európa-bajnoki címvédő, olimpiai bronzérmes együttes kapitánya.

“Úgy kezdtünk, ahogyan kellett, tisztában voltunk vele, hogy sok ítélet lesz mindkét oldalon, nekünk pedig ezekből kell majd lehetőséget szerint minél többet kihozni. Azonban jöttek a fegyelmezetlenségek, nem arra az emberre mentünk, akire kellett volna, és túl sok akciógólt kaptunk, ami nem fér bele. Fájó, hogy nem tudtuk abba az irányba vinni a mérkőzést, hogy az emberelőnyös és az emberhátrányos szituációkon múljon a dolog” – mondta Märcz Tamás.

A kapitány megjegyezte, sok volt a rossz passz, a rossz választás, nem azokat a helyzeteket választották, amelyek eredményre vezethettek volna, pedig lehetőség volt rá bőven.

A csapatkapitány Varga Dénes arról beszélt, meglepte, hogy az elején ők vezettek, ugyanakkor abban már csalódott, hogy a folytatásban csak üldözték világbajnoki címvédő riválisukat:

“Azt hittem, fizikálisan és mentálisan is jobban fogjuk bírni ezt a meccset. A saját teljesítménnyel sem vagyok elégedett, vissza kellene néznem azokat a szituációkat, amikor lövés helyett esetleg passzoltam, vagy amikor ellőttem, az milyen helyzet volt. Ez mind annak a jele, hogy egy játékos bizonytalan.”

Az olasz Pro Reccóval néhány hete Bajnokok Ligája-győztes Zalánki Gergő is hasonlóképpen vélekedett: “Sokat hibáztunk, volt pár védelmi megingás, amiket ők kihasználtak, amikor pedig nekünk kellett volna zárkóznunk, akkor nem voltunk türelmesek, egyénileg próbáltuk megoldani a helyzeteket, ők viszont csapatként kerekedtek fölénk, gratulálok nekik.” A magyarok az 5-8. helyért folytatják szereplésüket, első mérkőzésüket pénteken az Egyesült Államok csapatával játsszák.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.