Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Víz nélkül maradt Kijev a legutóbbi rakétacsapások után

Illusztráció. Forrás: @Xana via Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Rettentően nehéz tél elé néz az ukrán főváros lakossága, az áramszolgáltatás korlátozott, most pedig a vízellátást is veszélybe került.

Felfüggesztették a vízellátást az ukrán fővárosban, Kijevben, miután a térségben támadások történtek – közölte Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon közzétett bejegyzésében.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Klicsko arra kérte Kijev lakosságát, hogy raktározzanak vízből annyit, amennyi szükséges, egyben leszögezte, a szakemberek azon dolgoznak, hogy minél hamarabb helyreálljon a vízellátás a fővárosban.

Kiemelte továbbá, hogy az áramellátás helyreállításán is folyamatosan dolgoznak, a város egyes részein ugyanis továbbra sincs áram, miután az oroszok létfontosságú infrastruktúrákat bombáztak Kijev közelében – írja a CNN.

Az ország legnagyobb energiaszolgáltatója, a Jaszno azon van, hogy minél gyorsabban elhárítsák a problémákat, beleértve az eddigi korlátozásokat is, melyeket Kijev-szerte be kellett vezetni.

Kijevben nem csupán a háztartásokban kellett időszakos áramszüneteket elrendelni, a közvilágítást is le kellett kapcsolni a városban. Volodimir Zelenszkij elnök arra kérte a lakosságot, hogy takarékoskodjanak az árammal.