Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Fordulat az ügyben: visszavonta vallomását a bombariadók miatt gyanúsított zalai tini

A 15 éves fiú szülei kényszervallatás miatt tettek feljelentést.

Zalaegerszeg, 2023. február 7. A bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2023. február 7-én. Ezen a napon Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendõrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bûntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetõvel szemben indított nyomozást. MTI/Katona Tibor
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség még március 14-én adott hírt arról, hogy elfogták azt a zalai tinédzsert, aki korábban több helyi iskolának is olyan e-maileket küldött, mely miatt bombariadót kellett elrendelni.

A következő hetekben több alkalommal is megismétlődtek a bombariadók, míg végül elfogták a fiút, aki ekkor még úgy tűnt, hogy beismerte tettét, ellene pedig „közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt” indult eljárás. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

A kihallgatás körülményei miatt panaszt tettek a szülők

A zaol.hu információi szerint azonban fordulat állt be az ügyben, ezzel kapcsolatban pedig dr. dr. Slezák József ügyvéd küldött közleményt a lap részére, melyben az áll, hogy a „a fiatalkorú az első kihallgatásán, 2023. március 10-én tett beismerő vallomását március 13-án visszavonta, szülei pedig a kihallgatás körülményei miatt panaszt tettek az illetékes ügyészségnél.”

Egy későbbi kihallgatás során kiderült, hogy a fiatalkorú „nem követte el a bűncselekményt és már a megalapozott gyanú közlésére sem állt megfelelő adat a rendőrség rendelkezésére, ezért indítványozták a büntetőeljárás megszüntetését bűncselekmény elkövetésének hiánya miatt.”

A vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit a lap érdeklődésére közölte, hogy „kényszervallatás bűntette miatt érkezett feljelentés a beismerő vallomás felvételével kapcsolatos jegyzőkönyv elkészültének körülményeit kifogásolva.”

A Zaol információi szerint a bombával fenyegető ismeretlen tettes ellen tovább folytatódik a nyomozás a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen.