Visszatérhet a legendás Mafia-sorozat?

not image

Kulcsár Péter

2020. május 13. - 13:24

A régóta csendben lévő cseh játékfejlesztői stúdió végre hallatott magáról, a rajongók pedig egyből arra következtettek, hogy valami új érkezhet a csapattól.

A 2016-os Mafia 3 mondhatjuk, rendkívül felemásra sikerült a meglehetősen furcsa mesterséges intelligenciájával és a sokszor vezethetetlen járműivel és bugjaival, azonban az elődjei mindannyiunkban kellemes nosztalgiát ébresztenek fel.

A nyitott világú gengszterjátékokért felelős stúdió most hosszú idő után a Twitterre tett ki egy bejegyzés, amelyben egyszerűen annyi áll csak, hogy “család”. Sokan azóta elkezdték a spekulációkat, vajon mi állhat a szó mögött. Nemrég ünnepeltük az anyák napját, így ez releváns lehetne, viszont a gamerek szerint egészen más üzenete van ennek a kiírásnak és jöhet az új játék.

De mire számíthatunk? Egy teljesen új, negyedik részre, esetleg az egyik régebbi epizód remasterére? Ha őszinték szeretnénk lenni, nem nagyon vágyunk a negyedik részre a Mafia 3 bughalmaza után, viszont egy újragondolt, grafikailag finomhangolt változat a Mafiából és a Mafia 2-ből sokkal érdekesebb lenne.

Tavaly szeptemberben a 2K Games stúdió kiadója, a Take-Two Interactive ismét szabadalom alá helyezte az első két rész címét, ezért a remaster érkezése valószínűsíthető.

A next-gen konzolokkal kapcsolatos találgatások már javában zajlanak, így azt sem tartjuk kizártnak, hogy már a következő generációra fejlesztik a remake-eket vagy a negyedik részt. Mindenesetre jó hír, hogy a csalódást keltő Mafia 3 nem vette el a kedvét a stúdiónak és igyekeznek bepótolni azt az űrt, amelyet okoztak vele.

Közben ezen a héten sem maradunk friss címek nélkül:

https://liner.hu/mutatjuk-majus-masodik-hetenek-vadonatuj-jatekmegjeleneseit/