Két év után számos újítással tér vissza a Sziget Fesztivál

Fotó: MTI/Mónus Márton
not image

Koós Alexandra

2022. május 8. - 09:25

Többek között eltörlik a nulladik és mínusz egyedik napot, száműzik a műanyagot, emellett orosz és ukrán fellépőket is várnak.

Utoljára 2019-ben rendezték meg a Sziget Fesztivált, Európa egyik legnagyobb szabadtéri zenei rendezvényét, mivel két évig elmaradt a koronavírus következtében, idén viszont számos újítással és változással tér vissza a Hajógyári szigetre augusztus 10 és 16 között, mintegy ezer programlehetőséggel.

Kádár Tamás főszervező elmondta, valószínűleg „örökre szakítanak” a nulladik, mínusz egyedik és egyéb fantázianevet viselő bevezető napokkal, helyette egy hatnapos teljes fesztiválélményt fognak a vendégek számára nyújtani.

Idén annak is figyelmet szentelnek, hogy tehermentesítsék a környék forgalmát, ezért a beléptetés a K-híd belső oldalán lesz, emellett a galériaerdő menti részt lezárják, valamint száműzik a műanyagot és megújítják a vendéglátást is.

Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója kiemelte, hogy a Sziget Fesztivál Budapest turizmusának is jót tesz, hiszen közel 100 országból érkeznek ide a fesztiválozók, akik messzire viszik a város jó hírét, ezért a Főváros Közgyűlése úgy döntött, újabb 5+5 évre ad otthont a rendezvénynek.

Hozzátette, létrehozták a Budapest Kártya Sziget Edition termékét, amellyel ingyenessé válik a tömegközlekedés és a fürdőlátogatás, valamint számos attrakció a városon belül, ezzel ösztönözve a turistákat, mennyi látnivaló várja még őket Budapesten.

A szervezők hangsúlyozták, hogy elítélik az orosz agressziót, azonban nem hisznek a kulturális embargóban, ezért orosz és ukrán előadók is lesznek az 52 országból érkező fellépők között, köztük számos sztárvendéggel – számolt be az atv.hu.

Többek között Dua Lipa, Justin Bieber, az Arctic Monkeys, a Tame Impala, Calvin Harris és a Kings of Leon is megörvendezteti majd a rajongókat, a jegyek pedig már megvásárolhatóak, a hatnapos bérlet jelenleg 120 ezer, a háromnapos 85 ezertől, a napijegy 28 ezer forinttól indul.