Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Két év után visszakapta YouTube csatornáját Donald Trump

Latrobe, 2022. november 6. Donald Trump volt amerikai elnök Mehmez Oz republikánus szenátusi képviselõjelölt választási kampányrendezvényén a Pennsylvania állambeli Latrobe városban 2022. november 5-én. A félidõs kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

A Capitoliumban történt zavargásokat követően függesztették fel a volt elnök csatornáját.

„A mai naptól fogva Donald J. Trump csatornája már nem korlátozott, és új tartalmakat tölthet fel” – közölte Twitter oldalán a legnagyobb videómegosztó portál, amely így több mint két évvel a Capitolium ostroma után feloldotta az egykori elnök csatornáját.

„Gondosan felmértük a valós erőszak folyamatos kockázatát, miközben egyensúlyt teremtettünk a választók számára annak lehetőségével, hogy a választások előtt egyformán hallhassanak a nagy országos jelöltektől” – magyarázta a felfüggesztés feloldását a YouTube.

A Twitterből nem kért Trump

Habár a volt elnök és csapata ezt követően ismét tölthet fel videókat, követőik pedig kommentelhetnek is ezek alá, néhány kontent továbbra sem lesz elérhető, melyeket erőszakos tartalomként értékelt a YouTube – írta meg a Metro.

Donald Trump Twitter fiókját 2022-ben tették újból elérhetővé, azonban a volt elnöknek hiába van több mint 87 millió követője a platformon, 2021 januárja óta nem tett közzé új tartalmat.

A Capitolium ostroma 2021. január 6-án történt, amikor Trump szimpatizánsai Washingtonban gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a Joe Biden győzelmével végződő elnökválasztás miatt, és követeljék annak eredménytelenné nyilvánítását.