Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
19,040 $

Visszakapják a kiflijüket a kalocsai ovisok

Twenty20

Bense Róbert

2022. szeptember 23. - 08:16

A város polgármestere vizsgálatot rendelt el az országos felzúdulást keltő ügyben.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kalocsán szárnyra kelt a hír, miszerint az ovisok be kell hogy érjék fél kiflivel a közétkeztetési intézmény spórolása miatt. Azóta kiderült, az illetékes vezető maga döntött az adag felezéséről, csütörtöktől azonban újra jár a teljes kifli!

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

Maga a hír lehetne kedves és mókás is, azonban maga az ok a legkevésbé sem az. Az alapanyagok drágulása és az energiaköltségek megugrása ettől még valós probléma marad, a „kifli-ügyet” ugyanakkor Dr. Filvig Géza polgármester személyesen vette a kezébe.

A város első embere közleményében megdöbbenésének adott hangot, a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetője ugyanis előzetesen nem tájékoztatta az „étkezési mennyiségekben” való változtatásról.

Filvig kiemelte, hogy a gyermekek étkeztetésében és ellátásában nem kötnek kompromisszumokat a gyermekek kárára, mint írta, az „ő fejlődésük elősegítése a fő céljuk”. Hozzátette, hogy a vezetésük alatt sosem lesz gyermekeik jóléte anyagi kérdés Kalocsán.

A polgármester az intézményvezetői döntés kapcsán vizsgálatot rendelt el. „A vizsgálat idejére az intézményvezető döntését felfüggesztettem és a korábbi adagmennyiség biztosítására utasítottam. Ezzel összefüggésben 2022, szeptember 22-től (holnaptól) újra a korábban megszokott adagmennyiségeket kapják a kalocsai gyerekek” – írta.