Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Visszahívták az elmaradt tűzijáték után menesztett főmeteorológust

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Horváth Gyula korábbi elnökhelyettest még augusztusban menesztették, miután elmaradt a tűzijáték, annak ellenére, hogy utólag kiderült, meg is tarthatták volna.

Noha a kormányzat kategorikusan tagadta az összefüggést, szinte közvetlenül az augusztus 20-i tűzijáték elhalasztása után menesztették az Országos Meteorológiai Szolgálat volt elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, aki most a Telex értesülései szerint visszatért a szervezethez.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A portál a szervezet honlapján szúrta ki, hogy a Radics Kornélia elnökkel együtt Palkovics László akkori miniszter által menesztett szakember most elnöki főtanácsadóként tevékenykedik az Országos Meteorológiai Szolgálatnál.

Fontos megjegyezni azonban, hogy elnököt azóta sem neveztek ki a szervezet élére, jelenleg ugyanis Hanyecz László gazdasági elnökhelyettes vezeti azt.

A portál megkereste az ügyben Horváth Gyulát is, aki megosztotta, az OMSZ kereste meg, s október 1-től dolgozik ismét a szolgálatnál. Noha ennél több részletet nem kívánt elárulni, a portál úgy tudja, jóformán ugyanazt a munkát végzi, mint mielőtt menesztették.

Mint ismert, nagy port kavart az augusztus 20-i tűzijáték, mivel a viharjelzés miatt elmaradt, végül pedig csak augusztus 27-én lett megtartva. Két nappal később, augusztus 22-én érkezett a hír, miszerint Palkovics László azonnali hatállyal felmentette az OMSZ elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.