Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Vissza a jövőbe a való életben: drón hátán repült végig a városon egy férfi

Omni Hoverboards
not image

Kulcsár Péter

2021. április 30. - 00:02

Mintha a 80-as évek kasszasikerének számító filmből lépett volna elő egy Marty McFly-t megszégyenítő férfi, aki egy apró drónt meglovagolva száguldozott az éjszakában.

A Twitteren terjedő videón az látszik, mintha valaki 2030-ból látogatott volna vissza a múltba, és hagyományos közlekedési módszerek helyett drónnal való repülést választott volna.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Bár az effajta repülés több ízben is megsérti a jelenleg hatályos törvényeket, a férfi legalább arra ügyelt, hogy megvédje saját magát, amiről a fejére húzott sisak tanúskodik.

Mint kiderült, az esemény nem pusztán egy CGI szülte átverés volt, a sportolni és utazni vágyó fiatal ugyanis valóban rajta állt a drónon, sőt az ehhez hasonló szerkezeteket külön árusítja az Omni Hoverboards nevű vállalat, potom 20 ezer dollárért.

Mivel ritkaságnak számítanak az ilyen eszközök, ezért a nagyérdeműnek még hosszú évtizedeket kell várnia arra, hogy beszerezhessen egyet a repülő deszkákból, bár a termék promóciója és reklámozása már jó ideje elkezdődött.

A YouTube-ra feltöltött videók és a cég hivatalos weboldala alapján a világ első repülő deszkájaként bemutatott drónt Catalin Alexandru Duru készítette el, aki egyúttal felállította a leghosszabb repülő deszkás utazás világrekordját is még 2015-ben, amikor is az egyik amerikai erdőség felett lebegve 275 métert tett meg.