Új sztárja született a Real Madridnak, még ha kellett is rá várni pár évet

Jordi Alba, az FC Barcelona (b) és Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa (k) a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. október 24-i mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/AP/Joan Monfort
not image

Nagy Noel

2021. október 25. - 23:40

Repkednek a nagyobbnál nagyobb nevek a blancók csatársorának potenciális megerősítésével kapcsolatban, holott az idei évre egy új sztár született Madridban.

Vinicius Junior ugyanis az idei év során – legalább egyelőre – elérte azt a nagy áttörést, amiben a Real Madrid szurkolói reménykedtek és amelyet a szakértők már jósoltak egy ideje. Carlo Ancelotti kezei alatt a fiatal brazil szárnyal, amit időről-időre gólok és gólpasszok formájában mutat meg.

Viniciust még 45 millió euró körüli összegért igazolta a Real Madrid, viszont az elmúlt szezonok során komoly kritikákkal illették, ugyanis nem tudta egyszerűen azt a nagy áttörést elérni, mint ami szükség lett volna ahhoz, hogy megvesse a lábát a kezdőben.

Félelmetesen gyors és technikás a fiatal brazil, azonban eddig nagyon hátráltatta, hogy rossz volt a döntéshozó képessége. Amikor lőni kellett volna akkor passzolt, amikor passzolni kellett volna, amikor lőtt, sokszor a helyezkedésével is voltak gondok.

Ebben azonban jelentős előrelépés történt az idei szezonra, valamint a cselezési és támadásirányítási képességei is javultak. Ezzel pedig sikerült elhallgattatni a kritikusait, ami fontos volt a szempontjából – jelzi a Fichajes.

Vinicius számai egészen káprázatosak, az idei szezon során 12 mérkőzésen hét gólt és öt gólpasszt szerzett, amik világklasszis számok. Az El Clasico során sem riadt meg a kihívástól, úgy járta át a Dest-Mingueza páros által fémjelzett bal szárnyat, mintha nyitott ajtón menne be.

Vicinius Junior kiváló formájába pedig bizonyítja, hogy Florentino Péreznek igaza volt akkor, amikor ekkora összeget fizetett érte. Új sztár van születőben, amely egyfajta üzenet is lehet a Madridba vágyó támadóknak, hogy nem lesz alanyi jog számukra a kezdőben való szereplés.