Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Annyian akarnak átállni H tarifára, hogy hiánycikk lett a villanyóraszekrény is

TÉMÁK:
#rezsi
Debrecen, 2018. november 11. Elõtérben egy gyakorló szerelõ pad. Huszonöt fõre akkreditált duális és szakképzés gyakorlatának ad helyt a debreceni BAUVIV Kft. A két éves villanyszerelõ oktatás gyakorlati termében az iskolai képzés minden szakmai vonzatát begyakorolják a tanulók, akik végzés után 100% arányban tudnak munkahelyet találni. A Debreceni Egyetem mûszaki és mérnöki karának hallgatói a kivitelezés alatt lévõ projektek tervezésében is részt vesznek szakmai gyakorlatuk során. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre többen váltanak elektromos fűtésre, azonban ahhoz, hogy igazán gazdaságos legyen, megéri megfontolni a H tarifát.

Az átállás nem olcsó, százezres nagyságrendű összegről beszélhetünk, ugyanakkor – legalábbis a jelenlegi állás szerint – ennél van a legtöbb esély arra, hogy megtérül a befektetés ára, főleg akkor, ha a gáz és a fa ára továbbra is ilyen szinten emelkedik.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Az átszerelési szabályok ugyanakkor meglehetősen szigorúak, és függően az adottságoktól többek között új villanyóra szekrény is szükségeltetik hozzá. Ez lett most hiánycikk, és vannak olyanok is, akik legalább 2-3 hónapja várnak rá.

„Most nem tudjuk, hogy mitévők legyünk, egyáltalán mikor lesz szekrény. Egy-két darab érkezik, de 10-20-an vagyunk regisztrált szerelők, és mindenkinek legalább 5-6 kellene” – mondta Lesnyik Zoltán villanyszerelő az ATV Híradójának.

A hazai gyártó szerint az igények rendkívüli módon megnövekedtek, azonban igyekeztek olyan beruházásokat végrehajtani, amivel gyorsabbá tehetik a gyártást, megoldva ezzel a termékhiányt – írja az ATV.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a H tarifa a fűtési szezon alatt kizárólag légkondicionáló és hőszivattyú esetében vehető igénybe. Így egy kWh áram 23 forintba kerül, szemben a lakossági piaci ár 70 forintjával szemben.