Villám csapott egy kisfiúba a focipályán, már nem tudtak rajta segíteni

Fotó: Unsplash/Abdullah Ahmad
not image

Borbély Fanni

2021.május.12 - 15:17

Egy kilencéves fiú vesztette életét, miután a jelek szerint villámcsapás érte egy fociedzés közben.

A gyermek a Blackpool városában található Common Edge Road városrészében lévő focipályán sérült meg nem sokkal 17 óra után, amikor a lancashire-i városra épp egy zivatar csapott le.

A pályát használó Spirit of Youth Junior FC közölte, hogy a fiú magánedzésen vett részt, a rendőrség közleménye szerint bár a vizsgálatok még folynak, úgy vélik, hogy a fiúba villám csapott, és ez okozta halálát – írja a BBC.

Nick Connaughton felügyelő azt mondta: “Ez egy igazán megrázó eset, gondolataink teljes szívünkből az elhunyt fiatal fiú családjával és barátaival vannak ebben a nagyon szomorú és megrázó időszakban.”

A klub Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában a Spirit of Youth azt írta: “Az ifjúsági klub nem tudta megmenteni a fiú életét. Mélységes sajnálattal kell közölnünk a hírt, hogy a fiatal fiú, akit ma este villámcsapás ért, sajnálatos módon elhunyt.”

A klub titkára, Daniel Pack elmondta, hogy ma este három csapatnak kellett volna edzenie, de a vihar miatt inkább elhalasztották az edzéseket. A rendőrség azt is közölte, hogy a fiú családját értesítették, és jelenleg a rendőrök támogatják őket a tragédia után.