Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Világrekordot dönthet a Glazer-család, 6 milliárd fontért adhatják el a Manchestert

Fotó: Szurkolók tüntetnek a Manchester United futballklub többségi tulajdonosa, a New York-i Glazer-család ellen a manchesteri Old Trafford stadionnál a Manchester United-Norwich City angol bajnoki labdarúgó-mérkõzés kezdete elõtt 2022. április 16-án. MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A korábban kiadott nyilatkozat nem véletlenül fogalmazott homályosan, még véletlenül sem akarták gyengíteni Glazerék tárgyalási pozícióját. 

Bombaként robbant a hír, hogy a Glazer-család a megfelelő ajánlat esetén eladná a Manchester Unitedet, ráadásul az ESPN arról ír, hogy akár rekordot is dönthetnek a klubért kapott összeggel. 

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Kedden Glazerék közleményt adtak ki, amelyben elmondták, hogy „stratégiai alternatívákat” vizsgálnak, beleértve a külső befektetést, de még az eladást is. 

A Manchester United tulajdonosai, a Glazer család, világrekordot akarnak elérni egy sportcégért, ha el akarják adni a klubot – mondták források az ESPN-nek.

Az ESPN-nek nyilatkozó források szerint a teljes eladás a legvalószínűbb, bár a Glazer család csak olyan ajánlatot fogadna el, amely a Unitedet minden idők legdrágább sportklubjává tenné.

A Chelseaért 2,5 milliárd fontot, a Denver Broncosért pedig 3,85 milliárd fontot adtak az év elején, amikor áruba bocsátották őket. 

A Forbes legutóbbi értékelése szerint a United 3,8 milliárd fontot ér, de az ESPN-nek nyilatkozó források szerint Glazerék úgy gondolják, hogy 6 milliárd fontot meghaladó ajánlatot is kaphatnak, ezért fogalmaztak homályosan a keddi nyilatkozatban.