Világrekord kísérlet közben életét vesztette a híres motoros kaszkadőr, Alex Harvill

Fotó: David Tomaseti/Unsplash
not image

Borbély Fanni

2021.június.19 - 05:20

A tapasztalt motoros kaszkadőr tragikus módon életét vesztette Washington államban, miközben egy világrekord-ugrási kísérletre gyakorolt.

Alex Harvill csütörtökön a Moses Lake-i bemutatón bemelegítő ugrás közben egy földsáncnak ütközött. A 28 éves férfi lezuhant a motorról, ezt követően azonnal kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe. Tom Jones Grant megye seriffje közleményben közölte, hogy pénteken fogják elvégezni a boncolást.

“Legmélyebb együttérzésünk Alex családjának, barátainak és szeretteinek szól”

– mondta Jones.

A YouTube-ra feltöltött, a balesetről készült videót pénteken levették, bár a képek több helyi hírcsatorna weboldalán is fennmaradtak. A Grant megyei nemzetközi repülőtéren rendezett hétvégi légi bemutató honlapja még mindig a rekordkísérlet részleteit hirdette.

Harvill, aki nős volt és két kisfia született, már korábban is Guinness-rekorder volt miután 2013-ban 90,69 métert ugrott motorjával. A washingtoni versenyen egy Suzuki 450-es motorral próbálta megdönteni a rivális Robbie Madison 2008-as világrekordját, amely 106,98 méter volt.

Harvill Kaliforniában született, és a washingtoni Ephratában, a Moses-tó mellett fekvő Ephratában élt feleségével, Jessicával és fiaival, az ötéves Willisszel és az újszülött Watsonnal. A motoros honlapján közzétett GoFundMe felhívás szerint Harvill volt a család egyedüli kenyérkeresője, motoros mutatványok és egy mezőgazdasági munka révén. Az oldalon péntek reggelig több mint 42 ezer dollár gyűlt össze a család részére.

A Guardian azt írja, a Columbia Basin Heraldnak adott múlt havi interjújában Harvill elmondta, hogy a motoros fenegyerek Evel Knievel munkásságának követésével nőtt fel, és osztozott példaképe örökségében, a “határok feszegetésében”.

Harvill egyik utolsó Instagram-bejegyzésében három nappal a halála előtt egy zöld-sárga motorkerékpárját ábrázoló fotó szerepelt a rámpa előtt, a következő szöveggel: “Kezdek izgatott lenni, hogy megcsináljam ezt”.