Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Mióta itt jártál:

Világrekord: egy ausztrál szörfös 30 órán át szelte a hullámokat megállás nélkül

TÉMÁK:
#Ausztrália
Fotó: Unsplash/Brandon Compagne
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy kellemes kis csobbanás a hűs vízben és egy kis szörfözés a hullámokon – első körben ezek jutnak eszünkbe, ha a szörfről van szó, ám egy ausztrál most a lehető legmagasabb szintre emelte a sportot, amivel új világrekordot is felállított.

A CNN jelentése szerint Blake Johnston edző pénteken kora reggel megdöntötte a korábbi 30 órás és 11 perces világrekordot, ám ahelyett, hogy megpihent volna a szinte felfoghatatlan mutatvány után, rögtön vissza is ment a vízbe, további laza 10 órára.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

Az egykori profi szörfös 400 ezer ausztrál dollárt (99,3 millió forint) próbál összegyűjteni a fiatalok mentális egészségét segítő programra. Nemes szándéka azonban sajnos egy 10 évvel ezelőtti tragédia hozadéka: a férfi édesapja 10 évvel ezelőtt öngyilkosságot követett el.

A Sydney déli részén fekvő Cronulla strandján tömegek gyűltek össze a csütörtök hajnali 1 órakor kezdődött és péntek délután 5 órakor véget érő, világrekordot jelentő szörfözés alatt.

Miután pedig Johnston megdöntötte a 30 órás rekordot, a CNN Nine News csatornának elárulta, hogy “megfőtt”, ami ausztrál szlengben azt jelenti, hogy kimerült.

Péntek kora reggelig Johnston mintegy 550 hullámot lovagolt meg (!), és még ennél több is következett amikor visszaugrott a deszkára, miközben a szurkolók a parton állva szurkoltak neki a forró és napsütéses sydney-i napon.