Clouds
21 Budapest
Dollár
345,52 Ft
Euró
370,00 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,252 $

A világmárkákat sem kímélik a nehézségek: több bolt bezárt a londoni Oxford Streeten

Fotó: Karácsonyi vásárlók a londoni Oxford Streeten 2022. december 19-én. MTI/EPA/Neil Hall
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ebben az is közrejátszhat, hogy az emberek már sokkal szívesebben rendelik meg online a vágyott termékeket, mint hogy boltba járjanak.

A londoni Oxford Street egykor Nagy-Britannia legforgalmasabb bevásárlóutcája volt, amely a leghíresebb márkák számára is otthonként szolgált, sajnos azonban a koronavírus-járvány a legkevésbé sem kímélte az ottani boltokat.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A hírek szerint egyre több ismert név (pl. Topshop, Dorothy Perkins, Oasis, Warehouse) fordít hátat a helynek, ugyanis többen csődbe mentek és bezárásra kényszerültek az elmúlt évek nehézségei miatt, s a Daily Mail képei is ezt bizonyítják.

A téma kapcsán Tom Ironside, a brit kereskedelmi szövetség szóvivője azt nyilatkozta, miszerint számtalan üzlethelyiség áll üresen, kiadásra várva, s a számuk továbbra is 10 százalékkal magasabb a járvány előtti szinthez képest – írta a 24.hu.

Ebben az is közrejátszhat, hogy az emberek már sokkal szívesebben rendelik meg online a vágyott termékeket, mint hogy boltba járjanak, ám a környékbeli boltokat összefogó egyesület, a New West End Company némi jó hírrel is tudott szolgálni.

Az adataik ugyanis azt mutatják, miszerint 10 százalékkal nőtt az Oxford Street forgalma az előző év azonos időszakához képest, 2023 első heteihez mérten pedig 38 százalékkal bővült a forgalom március közepére.