Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

A világ legmagasabb fáját már nem lehet megnézni – ha valaki mégis odamerészkedik, 5000 dolláros bírságra számíthat

Fotó: Unsplash/Robert Murra
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 2. - 05:54

A nemzeti park úgy határozott, elkeríti a látogatók elől a világ legmagasabb fáját, a dolgot pedig nagyon komolyan gondolják: aki mégis bemegy a tiltott területre, 5000 dolláros bírságra és akár 6 hónap börtönbüntetésre számíthat.

A kaliforniai Redwood Nemzeti Park múlt héten kiadott közleménye szerint a Guinness World Records által a világ legmagasabb élő fájaként jegyzett Hyperion hivatalosan is tiltott terület a látogatók számára, aki azonban mégis belép a tiltott területre komoly büntetésre számíthat: 5000 dolláros bírság (1,96 millió forint) és hat hónap börtönbüntetés.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A fa a nemzeti park mélyén található, ahová nem is vezetnek ösvények, ám amióta 2006-ban egy természetjáró pár rábukkant a fára, a látogatók tömegesen érkeztek, hogy megcsodálják a gigantikus fát, ám ezt nagyon megsínylette a nemzeti park.

A tengerparti mamutfenyő a maga 115,92 méteres magasságával lenyűgöző látványt nyújt, ám a látogatók tönkretették a fa körüli élőhelyet, így a nemzeti parknak is lépnie kellett.

A nemzeti park közleményében úgy fogalmazott, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a fa a látogatók körében, ám olyannyira megnövekedett az érdeklődés, hogy a fa körüli élővilág jóformán megsemmisült, ezért meg kellett hozniuk azt a döntést, hogy kitiltsák a látogatókat a területről, mondván, a látogatóknak meg kell őrizniük az ilyen természeti csodákat, nem pedig pusztítani.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.