Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó lezuhant egy hegyről és életét vesztette

Fotó: Unsplash/Mike Labrum
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 12. - 15:11

A borzasztó tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség számolt be egy közleményben.

A Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben arról számoltak be, hogy a Bajor Vöröskereszt berchtesgadeni kerületi egyesülete részletezte a tragikus baleset körülményeit, amely szombat délelőtt történt.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Azt írták, a ramsaui hegyimentők 9:45-kor kapták a riasztást, hogy valaki a Watzman-keresztezés közben a Watzmann-gerincről a keleti falba zuhant.

Az elsődleges információk szerint a nő egyedül volt, és a Mittelspitze (2713 m) és a Südspitze (2712 m) között, a meteorológiai mérőállomás magasságában a ködben letévedt az útról, majd a keleti falba zuhant. A Schönau am Königseeben élő 39 éves magyar nő nem élte túl a 200 méteres zuhanást.

A traunsteini hegyimentő állomásról a “Christoph 14” nevű helikopter repült a helyszínre, ahol csörlővel a helyi hegyimentő szolgálat vezetőjét és egy kolléganőjét eresztették le, hogy biztosítsák a helyszínt, majd a mentőorvost tették le hasonló módszerrel – írták.

Sajnos az orvos már semmit sem tehetett a sérültért. A mentőorvost a helikopter visszaszállította a völgybe, a két hegyimentő pedig bevárta az érkező rendőrségi helikoptert, amellyel két rendőrségi hegyimentő érkezett, hogy az áldozat leszállítását megoldják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.