Videón, ahogy összeomlott a bontás alatt álló dél-koreai épület

Mentõalakulatok tagjai dolgoznak a romok között a dél-koreai Kvangdzsu városban 2021. június 9-én, miután összedõlt egy ötemeletes épület, amelyben éppen bontási munkálatok zajlottak. Az épület törmelékei a környezõ forgalmas utcára estek és maguk alá temettek egy ott parkoló buszt az utasaival. Legalább kilencen életüket vesztették és nyolcan súlyosan megsérültek a szerencsétlenségben. MTI/AP/Yonhap/Csung Hoj Szung
not image

Borbély Fanni

2021.június.10 - 16:35

Az épületet bontásra készítették elő, s épp egy kotrógép bontotta a legfelső emeletet. Az építőmunkásoknak szerencsére sikerült elmenekülniük, a ház azonban egy, a közelben várakozó buszra omlott.

Ez pedig a videó arról a pillanatról, amikor Dél-Koreában a bontási munkálatok közben összeomlott az épület. A balesetről készült videót több közösségi oldalon is közzétették.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Szöultól körülbelül 270 kilométerre délnyugatra található Kvangdzsuban található épület éppen a bontási munkálatok kellős közepén tartott a helyi tűzoltóság tájékoztatása szerint.

A hírek szerint a ház egy buszmegállóra omlott, ahol éppen a buszra váró utasok tartózkodtak. A tragédiában kilenc ember életét vesztette, nyolc másik pedig megsérült – írja a Korrespondent.