Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Videón, ahogy a világ legmagasabb épülete magyar színekbe borul március 15. miatt

Fotó: Illusztráció: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. március 15. - 21:04

Nemcsak Magyarországon emlékeztek meg március 15-ről, Magyarország történetének egyik legfontosabb nemzeti ünnepének dátumáról.

Minden évben látványos megemlékezés zajlik március 15. miatt, és ez idén sem volt másképp, bár a program nem lehetett teljes a koronavírus generálta harmadik hullám miatt. A Lánchíd azonban így is a nemzeti lobogó színeiben pompázott.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

Hatalmas megtiszteltetés érte a magyarokat, a nemzeti ünnep alkalmából Dubaj szintén tisztelettel adózott eme nap előtt. Sokakban okoztak ezzel kellemes érzést, hiszen egy nagyon távoli országról van szó, akik mégis úgy látták helyesnek, ha valamilyen módon megemlékeznek a magyar nemzeti ünnepről.

Ennek gyakorlatilag a lehető leglátványosabb módját választották: a Burdzs Kalifát, a világ legmagasabb épületét borították be magyar színekkel. Egy közel 830 méteres épületről beszélünk, mely több mint 160 emeletet tartalmaz.

2004 szeptemberében kezdték meg a monumentális felhőkarcoló építését, amely végül 2010 januárjában készült el, és akkor is adták át. Érdekesség, hogy az épület kétszer olyan magas, mint az 1966 és 1973 között épült Világkereskedelmi Központ, ami 2001 szeptemberében terrorcselekmény áldozata lett, mindkét torony összeomlott.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.