Videón, ahogy a világ legmagasabb épülete magyar színekbe borul március 15. miatt

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemcsak Magyarországon emlékeztek meg március 15-ről, Magyarország történetének egyik legfontosabb nemzeti ünnepének dátumáról.

Minden évben látványos megemlékezés zajlik március 15. miatt, és ez idén sem volt másképp, bár a program nem lehetett teljes a koronavírus generálta harmadik hullám miatt. A Lánchíd azonban így is a nemzeti lobogó színeiben pompázott.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Hatalmas megtiszteltetés érte a magyarokat, a nemzeti ünnep alkalmából Dubaj szintén tisztelettel adózott eme nap előtt. Sokakban okoztak ezzel kellemes érzést, hiszen egy nagyon távoli országról van szó, akik mégis úgy látták helyesnek, ha valamilyen módon megemlékeznek a magyar nemzeti ünnepről.

Ennek gyakorlatilag a lehető leglátványosabb módját választották: a Burdzs Kalifát, a világ legmagasabb épületét borították be magyar színekkel. Egy közel 830 méteres épületről beszélünk, mely több mint 160 emeletet tartalmaz.

2004 szeptemberében kezdték meg a monumentális felhőkarcoló építését, amely végül 2010 januárjában készült el, és akkor is adták át. Érdekesség, hogy az épület kétszer olyan magas, mint az 1966 és 1973 között épült Világkereskedelmi Központ, ami 2001 szeptemberében terrorcselekmény áldozata lett, mindkét torony összeomlott.