Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Videón, ahogy egy francia hajó belerohant a brit hajóba Jersey közelében

Francia halászhajók elállják az utat a brit koronafüggõség, Jersey szigetének fõvárosa, Saint Helier kikötõje elõtt 2021. május 6-án. A halászhajók tulajdonosai tiltakoznak, miután nem kapták meg az engedélyt, hogy a francia parthoz közel fekvõ, de brit fennhatóság alatt álló vizeken halásszanak. MTI/AP/Balliwick Express/Gary Grimshaw
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Korábban mintegy 60 francia halászhajó gyűlt össze a Csatorna legnagyobb brit szigeténél, hogy tiltakozzon a Brexit utáni halászati jogok ellen.

Egy szemtanú által rögzített videón látható, amint a Jonathan Ruff tulajdonában lévő brit hajót a francia Lasgot nevű hajó St. Helier kikötője közelében meglökte.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A halászati kvóták képezték a vita egyik legfőbb tárgyát az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti, a Brexit utáni kereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások során, miután az Egyesült Királyság tavaly januárban kilépett a blokkból.

Bár a két fél decemberben aláírta a kereskedelmi megállapodást, Párizs azzal vádolta Londont, hogy az engedélyek megszerzésének nehézségei miatt megakadályozza a francia halászhajók működését a brit vizeken.