Videón a rendőrségi akció az M1-esről: motoros embercsempészeket fogtak

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. augusztus 19. - 13:20

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján Komárom-Esztergom megye térségében állítottak meg az egyenruhások három motorost, akik a járműveiken egy-egy illegális bevándorlót akartak Ausztriába juttatni.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 18-án 19 óra 28 perckor két szerb és egy szerb-magyar állampolgárságú motoros férfit ellenőriztek az M1-es autópálya 94-es kilométerszelvényében, Ács külterületén.

A járőrök megállapították, hogy mindhárom motorkerékpáron utasként egy-egy szír férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járművek vezetőit a rendőrök elfogták, majd őket – a illegális bevándorlókkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az illegális illegális bevándorlókat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A police.hu beszámolója szerint a sofőrökkel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.