Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Videón a hatalmas budapesti tűz, amit rengeteg tűzoltó igyekezett eloltani

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy hulladékhasznosító telepen csaptak fel a lángok péntek délután, ami igen komoly kihívások elé állították a fővárosi tűzoltókat.

Tűz ütött ki egy hulladékhasznosító telepen, Budapest XXIII. kerületében, az Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében pénteken délután. Az üzem területén kétezer négyzetméteren tizenöt méter magasra felhalmozott fém és műanyag hulladék gyulladt meg – tudhattuk meg a Katasztrófavédelem által kiadott közleményből.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A tűzoltók kiérkezésekor az autóroncsok mellett háztartási és bontott fémalkatrészek és más műanyag hulladék égett mintegy tíz méteres lángokkal. A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozatban közel száz tűzoltó dolgozott még este nyolc órakor is a lángok megfékezésén. A tűzoltók nyolc földi, míg négy, létrás tűzoltójárműre szerelt vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

A munkát összesen 24 tűzoltó gépjármű, közöttük hét vízszállító autó támogatta. A fővárosi és érdi hivatásos egységek mellett részt vettek az oltásban a zuglói, a rózsadombi, a délegyházi és az üllői önkéntes tűzoltók, illetve a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.

A telephely környékén lakóépületek nincsenek, de enyhe füstszagot még négy kilométerrel távolabb, a XX. kerületben is lehetett érezni. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a házak között az utcákban a műszerek egészségre káros anyagkoncentrációt nem mutattak ki. Az oltás irányítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese végezte.