Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Videón, ahogy a tálibok ellepik a korábbi amerikai hadúr luxuspalotáját

A Talibán most már visszafordíthatatlanul előretört Afganisztánban, gyakorlatilag órák kérdése lehet, mire a központi kormány hivatalosan is megadja magát.

Fotó: Twitter/Pakistan Strategic Forum
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A tálibok pedig azon területeket, amelyeket elfoglaltak, természetesen teljesen az uralmuk alá hajtják, ki is fosztják a legértékesebb épületeket. Ezt pedig a Twitteren terjedő videók is igazolják, amely különösen luxusba enged betekintést.

A szervezet harcosai ugyanis megszerezték Abdul Rásid Dosztum korábbi amerikai támogatású afgán hadúr palotáját, amely egészen pompásan lett berendezve. Mint a videókon is látszik, a tálibok szinte maguk sem hiszik el, milyen luxusba csöppentek. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Dosztum még a 2001-es invázió során amerikai támogatású hadúrként szolgált, az elmúlt napokban pedig Mazar-i-Sarifba utazott, hogy megvédje a várost a tálibok elől. Ez azonban nem sikerült, mire odaért, a helyi kormányzat már harc nélkül letette a fegyvert.

Dosztum végül elmenekült a városból, a palotájába azonban már nem tud visszatérni, ugyanis azt ellepték immáron a tálibok. Az alábbi videókon pedig megtekinthető az az elképesztő luxus, amit a hadúr hagyott maga után.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.