Dollár
395,10 Ft
Euró
411,47 Ft
Font
477,08 Ft
Bitcoin
16,636 $

Videó: így lövik le a kijevi rendőrök a drónokat 

Fotó: Füst borítja dróntámadás után Kijevet 2022. október 17-én. A Reuters értesülése szerint egy belvárosi vasúti pályaudvar közelében rongálódtak meg lakóházak, több helyen tûz ütött ki. A csapásokat a reggeli csúcsforgalom idején hajtották végre. MTI/AP/Efrem Lukackij

Takács Petra

2022. október 17. - 15:09

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője azt állította, hogy legalább 13-at lőttek le ma reggel, mindegyiket dél felől közeledett a városhoz.

Felvételek is napvilágot láttak arról, ahogy kijevi rendőrök lelőnek egy drónt, amelyeket Anton Gerascsenko, az ukrán elnök egyik vezető tanácsadója tett közzé. 

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője azt állította, hogy legalább 13-at lőttek le ma reggel, mindegyiket dél felől közeledett a városhoz – írja a The Guardian. 

Többen azt jelentették, hogy a támadásokhoz használt drónok között a jelek szerint iráni gyártmányú modellek is voltak. Irán tagadta, hogy fegyvereket szállított volna az oroszoknak.

Josep Borrell, az EU külügyi vezetője nem sokkal a ma reggeli kijevi csapás után azt mondta, hogy „konkrét bizonyítékokat fogunk keresni” Irán részvételéről az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúban.

„Az orosz terroristák ismét megtámadták Ukrajna energetikai infrastruktúráját három régióban. Kijevben öt dróncsapást regisztráltak. Energetikai létesítmények és egy lakóépület megrongálódott” – jelentette korábban Demisz Smihal, az ukrán miniszterelnök.