Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Videó: így csapódott orosz lakóházba egy orosz vadászgép, legalább 13-an meghaltak

Fotó: MTI/Kovács Attila
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 18. - 07:50

Az incidens során legalább 13 ember életét vesztette a nyugat-oroszországi krasznodari terület Jejszk városában. 

Legalább 13 ember meghalt, miután egy orosz Szu-34-es vadászrepülőgép hétfőn gyakorlórepülés közben lakóházba csapódott Jejszk városában – közölte az orosz állami média és a hatóságok. Az incidens oka az volt, hogy az egyik hajtómű kigyulladt.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

“A katapultált pilóták beszámolója szerint a repülőgép lezuhanásának oka az volt, hogy az egyik hajtómű felszállás közben kigyulladt. A Szu-34-es lezuhanásának helyszínén, az egyik lakónegyed udvarán a repülőgép üzemanyaga meggyulladt” – nyilatkozta a minisztérium. 

A RIA Novosztyi jelentése alapján a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint kedd reggelig 13 holttestet, köztük három gyermekét távolították el a roncsok közül. Korábbi állami médiajelentések szerint legalább 25 ember megsérült – írja a CNN.

Jejsk az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros, amelyet egy keskeny tengerszakasz választ el a dél-ukrajnai orosz területtől.

A baleset után készült képeken és videókon füst gomolygott és tűz lángolt a lakónegyedben. A tisztviselők szerint egy épület, amelyben feltehetően több száz ember tartózkodott, később lángokba borult. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította a hatóságokat, hogy adjanak meg minden szükséges segítséget a baleset áldozatainak – közölte a Kreml, hozzátéve, hogy Putyin jelentést kapott a miniszterektől és a régió vezetőjétől a helyzetről.