Vért kellett lecsapolni egy gyermek agyából, miután brutálisan bántalmazta a tanára

Fotó: MChe Lee/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021.május.7 - 20:30

Letartóztattak egy általános iskolai pedagógust Közép-Kínában, miután a gyanú szerint olyan mértékben bántalmazta egy 9 éves diákját, hogy részben elvált a fejbőre a koponyájától, súlyos belső vérzése lett és feldagadt az arca.

A Csang keresztnevű tanár óriási erővel, erőszakkal meghúzta a fiú haját, miután észrevette, hogy óra alatt társaival beszélget. A Honan tartománybeli Pingdinshan rendőrsége múlt vasárnap tartóztatta le a gyanúsított tanárt – írja a South China Morning Post.

A kisfiú orvosai közölték, hogy Jüan fejbőre és koponyája elvált egymástól a bántalmazás során, és vérrel telt meg agya egy része. Több mint 1 liter vért kellett lecsapolni a gyermek agyából fecskendők segítségével, melyhez hét különálló műtéti beavatkozásra volt szükség.

A bántalmazás március 5-én történt egy általános iskolában, miután Csang észrevette, hogy a harmadik osztályos Jüan két társával beszélget az óra ideje alatt. Csang azzal büntette meg a diákokat, hogy a hajuknál fogva az osztály elé rángatta őket.

Jüan édesanyja elmondta, hogy a gyermek a bántalmazás utáni estén szédülni kezdett és hányingere lett, ekkor mondta el neki, mi történt az iskolában. Másnap vette észre, hogy a gyermek fejbőre fel van duzzadva és fájdalmat okoz Jüannak, ekkor hívta fel telefonon a tanárt, aki beismerte a fizikai erőszakot.

Március 7-re a duzzanat már a gyermek fél fejét érintette, édesanyja másnap orvosi segítséget kért a kórházban, ekkor derült rá fény, hogy a duzzanat oka a belső vérzés. Jüan ráadásul be is lázasodott, miután hazatértek a kórházból. 

Az orvosi költségeket a tanár fizette. Azt mondta, megbánta, amit tett és sajnálja a történtekek. Reméli, hogy meg tudunk neki bocsátani. De nem tudok

– mondta el a fiú szintén Jüan keresztnevű édesanyja. A 9 éves gyermeket három héten keresztül ápolták a kórházban, de még mindig fájdalmai vannak. 

Fél a tanártól, fél iskolába menni. Azóta nem ment iskolába, lehet, hogy évet kell ismételnie

– magyarázta Jüan. Az édesanya szerint az iskola sem járt el megfelelően az ügyben: közölték vele, hogy a tanár tettei az ő egyéni viselkedése, és nem tartoznak érte felelősséggel. 20 nappal a támadás után függesztették csak fel. Hozzátette: fontolgatja, hogy mind az iskola, mind a tanár ellen pert indít. 

Annak ellenére, hogy tilos a diákok bántalmazása Kínában, a gyakorlatban nagyon sok tanár nem retten el a fizikai erőszaktól a gyermekek fegyelmezésére. Egy másik incidens során néhány héttel ezelőtt egy óvodapedagógusról került fel egy felvétel az internetre, amin a mellékhelyiségben veri a gyermekeket.

Múlt hónapban egy másik, délkelet-kínai óvodapedagógust bocsátottak el állásából és tartóztatták le a hatóságok, miután egy internetre feltöltött videón jól látható, hogy megszagoltatja a saját lábát egy gyermekkel.